De onthulling van de nieuwe generatie Mercedes-Benz G-Klasse vindt pas in januari plaats, maar nu al presenteert het merk uitgebreid het interieur. 

Vooruitlopend op de première tijdens de autoshow van Detroit in januari 2018, geeft Mercedes-Benz al een reeks foto's vrij van het interieur van de nieuwe generatie G-Klasse, inclusief toelichting. Liefhebbers van de klassieke 'G' kunnen gerust zijn, tal van bekende features blijven. Zoals de handgreep voor de voorpassagier, de chromen schakelaars voor de sperdifferentiëlen, zelfs het typerende geluid bij het sluiten van de portieren keert terug in de nieuwe G-Klasse. 

Ook laat Mercedes uiterlijke stijlkenmerken in het interieur terugkeren. De ronde ventilatie-openingen zijn een knipoog naar de klassieke vorm van de koplampen, de luidstrekers naar die van de richtingaanwijzers. Het 'Schöckl-logo', getuigenis van de auto's proeve van bekwaamheid in het terrein - ontbreekt niet. Verder belooft het Duitse merk - geheel tegen de SUV cross-over mode in - de kenmerkende vierkante styling te behouden. 

Moderne inrichting

Toch is het interieur onbetwistbaar modern. Op het stuurwiel bevinden zich aanraakgevoelige 'touch control'-knoppen, die net zoals een smartphone te bedienen zijn. Aansturen kan ook via de controller met sneltoetsen. En wie geen gebruik wil maken van het tijdloze combi-instrument met analoge 'klokjes' kan kiezen voor een groot display met virtuele wijzers, aangevuld met een centraal infotainmentscherm. De twee lopen optisch in elkaar over en vormen een 'widescreen cockpit' van 12,3 inch lang. 

Mercedes-Benz G-Klasse 2018

De nieuwe G-Klasse zelf is trouwens ook niet krap bemeten. Benen, schouders en ellebogen krijgen elk meer ruimte. Achterin biedt de nieuwkomer zelfs 150 mm extra beenruimte. Standaard worden de stoelen voorzien van comfort- en geheugenfuncties, optioneel zijn ook actieve multicontourstoelen leverbaar. Verder heeft Mercedes-Benz tal van nieuwe opbergvakken gerealilseerd.

In standaarduitvoering zal de G-Klasse al lederen stoelbekleding meekrijgen. Dit komt naar keuze in zwart Lugano-leder, notenbruin of macchiatobeige, al dan niet te combineren met de sportieve AMG Line. Kopers en leaserijders kunnen verder een van de uitrustingspakketten Exclusiefpakket Interieur of Exclusiefpakket Interieur Plus uitzoeken. Meer nieuws over de G-Klasse brengen we half januari.