De Ford EcoSport gaat voor de derde ronde. In zijn nog maar korte bestaan is de compacte SUV voor de tweede keer verbeterd, dit keer met rigoureuze aanpassingen aan de buitenkant en in het interieur. In de buurt van Lissabon doen we de eerste rij-indruk op met de Ford EcoSport 2018.

De uiterlijke wijzigingen aan de Ford EcoSport zijn doeltreffend. De voorkant ziet er dikker en stoerder uit, zoals dat hoort bij een SUV. Om de uitstraling verder te verbeteren is de EcoSport nu ook leverbaar als ST Line, met diverse donkere accenten, fraaie wielen en dikkere bumpers en dorpels. In de basis blijft de EcoSport een vrij hoge, smalle auto maar Ford heeft dat met de nieuwste wijzigingen goed weten te maskeren.

Ford EcoSport

In het interieur zijn er grote verbeteringen doorgevoerd. De EcoSport heeft diverse onderdelen uit de nieuwe Fiesta gekregen, waardoor de uitstraling en kwaliteitsbeleving naar een veel hoger niveau zijn getild. De blikvanger is het moderne Sync3-infomediasysteem met aanraakscherm, dat vlot werkt en een prettige, moderne lay-out heeft. Ook is de EcoSport weer helemaal bij de tijd met nieuwe rijhulpsystemen, ik noem bijvoorbeeld de goed werkende dodehoeksensor. Sommige ‘eigenwijze’ dingen zijn gebleven, zoals het ontbreken van diepteverstelling op het stuur en de enorme achterdeur in plaats van een klep.

Maatje groter

De EcoSport laat zich op de slingerweggetjes door het prachtige, maar armoedige achterland van Lissabon heerlijk door de bochten dirigeren. Een fijn sturende auto bouwen, dat kun je wel aan Ford overlaten. Het comfort is tegelijkertijd zeer aangenaam, de verbeteringen die Ford heeft doorgevoerd aan het onderstel zijn duidelijk waarneembaar. De EcoSport stuurt prettig zwaar en voelt aan als een auto van een klasse groter. 

De vernieuwde Ford EcoSport is vanaf februari verkrijgbaar voor minimaal 21.855 euro. De ST Line zoals op de foto’s kost 26.055 euro.

De uitgebreide test van de EcoSport volgt binnenkort!