Toyota Prius Plug-in Hybrid

Toyota zet de komende jaren de stap van hybride naar volledig elektrische auto’s. Het merk wil vanaf 2020 niet minder dan tien elektrische modellen op de markt brengen.

Toyota maakt als voorloper op het gebied van hybridetechniek de stap naar volledig elektrisch aangedreven auto's. Het merk heeft bekend gemaakt dat er vanaf 2020 tien elektrische modellen worden gepresenteerd. Eerst in China en later ook in Europa. Niet alle tien de auto’s komen onze kant op, maar er blijft genoeg over. Voor de nieuwe elektrische modellen werkt het merk aan solid state-batterijen. Deze relatief nieuwe techniek heeft als voordeel dat er geen vloeistof nodig, wat de levensduur van de accu’s aanzienlijk verlengt.

Toyota wil uiterlijk in 2025 van elk model een elektrische of hybride uitvoering in de prijslijst hebben staan. In Nederland is dat al bijna zo, alleen de Aygo en terreinwagens als de Hilux en Land Cruiser hebben nog geen enkele vorm van elektrificatie. Om hybridetechniek ook voor goedkopere auto’s bereikbaar te maken, ontwikkelt Toyota een eenvoudigere versie van de hybridetechniek uit de Prius.

Verder kondigt het merk aan dat er meer plug-in hybrides en waterstofmodellen op de planning staan. Van beide aandrijfsoorten heeft Toyota op dit moment een model, de Prius Plug-in en de Mirai. Overigens gelden de aankondigingen ook voor zustermerk Lexus.