Land Rover presenteert bedrijfswagenuitvoeringen van de Discovery en Discovery Sport. De nieuwe versies zijn per direct te bestellen.

De Discovery en Discovery Sport zijn vanaf nu te bestellen als bedrijfswagen, met bijbehorende belastingsvoordelen voor ondernemers. Bij beide modellen is de achterbank verwijderd, voor meer laadruimte. De achterste zijruiten zijn geblindeerd en dat is dan ook het enige herkenningspunt aan de buitenkant. Verder zien de twee Discovery-modellen er net zo uit als de personenauto-uitvoeringen.

Achter de voorstoelen is een schot aangebracht, zodat de laadruimte gescheiden is van de cabine. De vloer is deels verdiept, maar met de optionele dubbele vloer kun je deze helemaal vlak maken. In de Discovery is plaats voor twee europallets, de Discovery Sport slikt er één. De ruimte kan via de airconditioning en verwarming apart gekoeld of verwarmd worden, ook op afstand. De andere geneugten van de Discovery en Discovery Sport zijn gewoon beschikbaar. Handig is bijvoorbeeld de luchtvering, waarmee de auto lager kan worden gezet en makkelijker te beladen is.

Land Rover start per direct met de levering van de bedrijfswagenuitvoeringen van de Discovery en Discovery Sport. De prijzen beginnen bij 32.680 euro voor de Discovery Sport en 49.180 euro voor de Discovery. Beide bedragen zijn exclusief btw en BPM.