Audi e-tron Quattro Concept 2015

Audi telt in de 'Road to Zero' af tot de introductie van z'n eerste volledig elektrische model. Deze premium-SUV e-tron heeft een theoretische actieradius van 500 km.

Morgen start Audi de campagne Road to Zero. Die bereidt Nederlanders voor op de komst van 100 procent elektrische modellen, te beginnen met de Audi e-tron volgend jaar. Uiteindelijk staan ons vóór het jaar 2025 meer dan 25 modellen te wachten, voorzien van een plug-in hybride of puur elektrische aandrijflijn. 

De Audi e-tron is een SUV in het hogere segment, gebaseerd op de Audi e-tron Quattro Concept die we 2 jaar geleden op de autobeurs IAA zagen. Zoals toen beloofd, krijgt deze auto een (theoretisch) maximaal rijbereik van 500 km. In de praktijk kom je daarmee bijna 400 km ver op een lading stroom. Het vermogen van de elektromotor bedraagt liefst 370 kW, omgerekend bijna 500 pk. De SUV kan daarmee vanuit stilstand binnen 4,6 seconden op de 100 km/u zitten en doortrekken tot maximaal 210 km/u. 

Onze Audi e-tron hybridemodellen en g-tron-uitvoeringen op aardgas vormden al een voorbode, maar in 2018 geeft Audi echt de aftrap voor nul emissie

Road to Zero

De Audi e-tron is vanaf eind 2018 bij de Nederlandse dealers te zien. Begin 2019 starten de leveringen. We zullen de prijzen publiceren zodra de orderboeken worden geopend.

De SUV zal CO2-neutraal geproduceerd worden, in Brussel. Het steeds minder uitstoten van schadelijke gassen staat centraal in de voorbereidende campagne Road to Zero. Onder andere een speciale website geeft meer informatie over Audi's milieu-inspanningen, met auto's op elektriciteit, waterstof en gas. Het cijfer '0', symbool voor Audi's strategie 'we doen alles om niks te bereiken', zul je aanstaand jaar regelmatig tegenkomen.