Mitsubishi heeft de ASX op diverse punten aangepakt voor 2018. Met subtiele uiterlijke wijzigingen, een nieuw multimediasysteem en een vereenvoudigde line-up is de ASX klaar voor het nieuwe jaar.

Mitsubishi gaat 2018 in met een bijgepunte versie van de ASX. Aan de voorkant herken je de nieuwste editie aan de smallere chroomstrip tussen de koplampen en de nieuwe led-dagverlichting naast de mistlampen. De achterkant is opgeknapt door de nieuwe bumper en het chromen element boven de kentekenplaat.

Mitsibishi heeft het interieur opgefrist met een nieuw multimediasysteem met 7 inch aanraakscherm. Smartphone-koppeling via Apple Carplay en Android Auto wordt nu  ondersteund. Rondom de pook en aan de zijkant van de middenconsole past Mitsubishi  soft touch-materialen toe en daarnaast zijn er nieuwe armsteunen en is de geluidsisolatie verbeterd. Nieuwe veiligheidssystemen, zoals een automatische noodrem en een systeem dat waarschuwt als je de wegbelijning onbedoeld overschrijdt, brengen de ASX meer bij de tijd.

Mitsubishi zet het mes in de line-up van de ASX. De dieselmotor verdwijnt, net als de uitvoeringen Intense en Intense+. Er blijft nog genoeg keuze over, met de uitrustingsniveaus Entry, Bright en Instyle en voor zakelijke rijders de Connect Pro. Door het verdwijnen van de dieselmotor blijft alleen de 1.6 benzinemotor met 116 pk over, die altijd wordt gecombineerd met een handgeschakelde versnellingsbak.

Prijzen Mitsubishi ASX 2018
benzine
1.6 Cleartec 116 pk Entry 21.490 euro
Bright+ 23.990 euro
Connect Pro 26.490 euro
Instyle 29.490 euro