Vorig jaar kreeg de Skoda Citigo al een update en nu doet Skoda het nog eens dunnetjes over. Dit keer zijn de wijzigingen iets duidelijker zichtbaar.

Voor de tweede keer in een jaar tijd krijgt de Skoda Citigo een update. Dit keer heeft Skoda de buitenkant van de auto iets bijgeschaafd. Je moet de oude en nieuwe naast elkaar zetten om het verschil te zien, maar toch zijn de wijzigingen behoorlijk omvangrijk. Zo is de motorkap voorzien van vouwen om de nieuwe grille te accentueren. Die is nu meer in lijn met die van de meest recente Skoda’s. Ook de voorbumper is vernieuwd en de mistlichten zijn nu rechthoekig van vorm.

De vernieuwde voorkant herbergt ook twee technische vernieuwingen: led-dagrijverlichting en bochtverlichting. In het interieur zijn stoelen te vinden met een betere ondersteuning en een vernieuwd instrumentarium. Verder introduceert Skoda verbeterde audiosystemen en een nieuwe telefoonhouder, waarmee je smartphone onderdeel wordt van het dashboard. 

De Citigo blijft onveranderd leverbaar met een 1.0 benzinemotor die 60 pk levert. Ook de aardgasuitvoering met 68 pk is weer beschikbaar vanaf juni, als Skoda de vernieuwde Citigo in de showroom zet. De prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.