Ontwerpbureau Italdesign heeft een eigen sportauto ontwikkeld. Het is de eerste van meerdere exclusieve auto’s die gaan volgen.

Italdesign Automobili Speciali. Dat is de naam van het nieuwe, exclusieve merk van Italdesign, dat zich gaat zich toeleggen op de ontwikkeling en productie van zeer exclusieve sportauto’s. De eerste auto presenteert het merk op de autosalon van Genève, die over twee weken van start gaat. Het merk gaat slechts vijf exemplaren bouwen van het model.

Italdesign is in handen van Lamborghini en kan dus beschikken over alle techniek van dat merk. Zo is de motor in de exclusieve sportauto een bekende, de 5.2 V10 die ook in de Huracán ligt. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de exclusieve Italiaan in slechts 3,2 seconden, de topsnelheid bedraagt 330 km/u. Volgens Italdesign is het gelimiteerde model ‘een raceauto met een typegoedkeuring voor op de openbare weg’.

De body van de auto is volledig vervaardigd van koolstofvezel. Het onderste deel van het ontwerp staat volledig in dienst van de aerodynamica, het bovenste deel zou geïnspireerd zijn op Italiaanse sportauto’s van weleer.  

Italdesign start eind dit jaar in zijn nieuwe productiefaciliteit in Turijn met de bouw van de vijf exemplaren.