Over een maand gaat het nieuwe Formule 1-seizoen van start. Vooruitlopend erop viert Aston Martin de samenwerking met F1-team Red Bull Racing middels een speciale uitvoering van de snelle Vantage-modellen. Getekend door, jawel, Max Verstappen!

We schreven eerder al over de ontwikkeling van de supercar AM-RB 001, een gezamenlijk project van Aston Martin en Red Bull Racing. Minder heftig maar ook snel zijn de speciale Red Bull Racing Editions die Aston nu presenteert van de V12 Vantage S en V8 Vantage S. Getekend door, jawel, Max Verstappen!

Net als de Formule 1-wagens van het Red Bull Racing-team komen de Vantage S Red Bull Racing Editions in een donkerblauwe kleur (Mariana Blue) met rode en gele accenten. De auto kan desgewenst ook geleverd worden in satijnglans lak of in glanzend Tungsten zilverkleur.

Dorpellijsten en inspectieplaatje worden naar keuze getekend door Daniel Ricciardo of Max Verstappen

Aston Martin voorziet de speciale editie van accessoires uit de racerij, waaronder een splitter, diffuser en grille van carbon. De remklauwen zijn in geel uitgevoerd. Ook in het interieur keert het Red Bull-kleurenschema terug. Bijzonder is dat de dorpellijsten en het inspectieplaatje onder de motorkap getekend worden door een Red Bull-coureur naar keuze: Daniel Ricciardo of Max Verstappen.

Onderhuids wijzigt niets. De V8 Vantage S is dus voorzien van een 4,7 liter motor die 436 pk levert, de 573 pk sterke zesliter zorgt ervoor dat de V12 Vantage S binnen 3,9 seconden van 0-100 km/u kan sprinten. Voor prijsinformatie adviseert het Britse merk om contact op te nemen met de Nederlandse dealer. De levering van de Red Bull Racing Edition begint in het tweede kwartaal.