Na een paar donkere teasers zijn er nu échte foto's van de Mitsubishi Eclipse Cross. En dat is niet alles, want het bijbehorende persbericht vermeldt ook dat wij de auto in de herfst van 2017 kunnen verwachten. De Mitsubishi Eclipse Cross komt tussen de huidige ASX en Outlander in het gamma. 

Wat we op de teaser-afbeeldingen al zagen is de opvallende, scherpe vormgeving en een uit twee delen bestaande achterruit. Daarmee onderscheidt de Mitsubishi Eclipse Cross zich duidelijk van de huidige modellen. Met een lengte van 4,40 meter en een breedte van 1,80 meter jaagt de Eclipse Cross auto's als de Nissan Qashqai. 

Vanbinnen zien we een nieuw multimediasysteem en een head-up display. Een touchpad rechts van de automaatpook dient voor de bediening van het multimediasysteem. Het systeem ondersteunt tevens Apple Carplay en Android Auto. 

De Mitsubishi Eclipse Cross wordt leverbaar met twee motorvarianten, een nieuwe 1,5 liter turbobenzinemotor met CVT-automaat en een eveneens nieuwe 2,2 liter turbodieselmotor met nieuwe achttrapsautomaat. Voor extra grip is de Eclipse Cross ook voorzien van vierwielaandrijving. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. 

De Mitsubishi Eclipse Cross is voor het eerst te zien op de Autosalon van Genève, die volgende week begint. Wij zijn daarbij, en zullen zeker meer nieuws brengen over deze nieuwe Mitsubishi.