Smart introduceert twee speciale modellen. De tweezits cabriolet Brabus Edition #2 is vanaf volgende week te bestellen, de Forfour Crosstown halverwege juli.

Smart introduceert twee speciale modellen, die beide over een week debuteren op de autoshow in Genève. De Brabus Edition #2, een uitvoering van de Fortwo Cabrio, verschijnt in een 'limited edition' van slechts honderd stuks. Deze is vanaf 10 maart te bestellen, de leveringen beginnen in de lente.

De cabrio komt in zilverkleurige lak met een rode softtop. Het interieur kent ook een forse portie robijnrood, namelijk op de lederen stoelen, het lederen (multifunctionele) stuurwiel en op de deurpanelen. De zilverkleur keert juist terug op de nieuwe lichtmetalen Brabus-wielen in 'Monoblock VIII'-design, die uitgevoerd zijn in mat antraciet met hoogglans finish.

De standaarduitvoering van de Cabrio Brabus Edition #2 omvat verder een Sleek & Style-pack (bijpassende banden, verlaagd sportonderstel), Led & Sensor-pack, Cool & Media-pakket, een Stowage Space-package met opberghandigheidjes, het Comfortpakket en verwarmbare stoelen. De Nederlandse prijs volgt snel.

Smart Forfour Crosstown Edition

Forfour Crosstown

In de zomer opent Smart de orderboeken van de Smart Forfour Crosstown Edition, die in de herfst leverbaar zal zijn. Deze vierzitter krijgt een sportief cross-over uiterlijk, onder meer dankzij aluminiumkleurige bodembeschermplaten en side skirts, alsmede het Urban Style-pakket (lichtmetaal, uitlaatsysteem, multifunctioneel sportstuur, sportpedalen).

Overige standaard aanwezige pakketten zijn de Cool & Audio-, Led & Sensor- en Stowage Space-packs. De Forfour Crosstown verschijnt in diverse lakkleuren. Net als de Fortwo Cabrio Brabus #2 heeft 'ie een 90 pk motor. Maar waar laatstgenoemde een 6-traps Twinamic-transmissie met dubbele koppeling meekrijgt wordt de Forfour Crosstown geleverd met een handmatige vijfbak. 

Update

Moederbedrijf Mercedes-Benz Nederland heeft meegedeeld dat de Brabus Edition #2 niet vanaf 7 maar 10 maart 2017 te bestellen is.