De krachtigste Bentley ooit luistert nu naar de naam Continental Supersports. Met 710 pk vermogen en 1.017 Nm koppel is de vernieuwde uitvoering tot indrukwekkende dingen in staat.

Bentley komt met een nieuwe versie van de Continental Supersports. 80 pk en 217 Nm extra tillen het totale vermogen naar 710 pk en het maximale koppel naar maar liefst 1.017 Nm. Daarmee is de nieuwe Continental Supersports de krachtigste straatauto die Bentley ooit maakte. De W12-motor heeft diverse aanpassingen ondergaan, om het extra vermogen en koppel mogelijk te maken. Zo zijn er nieuwe turboladers geplaatst en is het koelsysteem vernieuwd.

De prestaties zijn zoals je mag verwachten indrukwekkend. De Supersports accelereert in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 336 km/u. Volgens Bentley is het daarmee de snelste vierpersoons auto ter wereld, maar dan moet je de cijfers creatief interpreteren. Het model is er ook als Convertible, die heeft door het extra gewicht 0,4 seconden meer nodig om vanuit stilstand 100 km/u te bereiken en gaat maximaal 330 km/u. Een achttraps automaat verzorgt het schakelwerk.

Andere technische highlights van de Continental Supersports zijn onder andere de koolstofvezel-keramische remschijven, het titanium uitlaatsysteem en de lichtgewicht wielen. Die laatste twee zorgen samen al voor een gewichtsbesparing van 25 kilogram. Het nieuwe topmodel uit de Continental-reeks is te herkennen aan de gewijzigde bumpers, zwarte accenten en de extra luchtinlaten.

De Bentley Continental Supersports komt in de loop van het jaar naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.