BMW heeft de 4 Serie een beetje vernieuwd. Subtiele uiterlijke wijzigingen, nieuwe opties en een verbeterde wielophanging zijn de belangrijkste punten.

De BMW 4 Serie kan er weer even tegenaan nu BMW de Coupé, Gran Coupé en Cabrio heeft klaargestoomd voor hun tweede levensfase. Aan de buitenkant is dat te zien aan de subtiel gewijzigde voorbumper met nieuwe luchtinlaten. Led-koplampen vervangen de xenon-exemplaren en staan nu als optie in de prijslijst. De vernieuwde achterlichten en de mistlichten zijn standaard voorzien van led-techniek. BMW presenteert twee nieuwe kleuren voor de 4 Serie: Snapper Rocks Blue en Sunset Orange.

Ook voor het interieur zijn er nieuwe kleuropties. Het dashboard is verfraaid met nieuwe chromen accenten en een hoogglans zwarte afwerking van de middenconsole. Het meest uitgebreide navigatie- en multimediasysteem heeft een nieuwe interface met tegels, net als in de nieuwe 5 Serie. Ook nieuw: een volledig digitaal instrumentarium, ook dit is een optie.

De wielophanging van de 4 Serie werd nog eens tegen het licht gehouden door de ingenieurs van BMW. Zij kwamen tot de conclusie dat de afstemming van vering en demping best iets stugger kan, voor nóg sportievere rij-eigenschappen. Verder is de rechtuitstabiliteit verbeterd en heeft de bestuurder volgens BMW nog meer 'feeling' met wat de voorwielen doen. Dit alles zorgt er volgens BMW niet voor dat het veercomfort erop achteruit gaat.

De motoren blijven hetzelfde, wat betekent dat er vier benzinesmaken zijn en vier diesels, met vermogens van 136 tot 326 pk. De vernieuwde 4 Serie verschijnt half maart bij de Nederlandse dealers, de prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.