Ford heeft de vernieuwde Mustang onthuld! Met een tientraps automaat, meer vermogen voor de V8-motor en nieuwe elektronische snufjes kan de Mustang er weer even tegenaan.

Het uiterlijk van de vernieuwde Ford Mustang is geen verrassing meer, eerder deze week lekte al een video uit waarop het model in volle glorie is te zien. Gelukkig zijn er nog genoeg andere interessante nieuwtjes om over te vertellen. Zo heeft de Mustang een nieuwe automaat met maar liefst tien versnellingen. Deze is gekoppeld aan de vernieuwde V8-motor, die meer toeren maakt en meer power heeft. Hoeveel vermogen de nu 426 pk sterke achtcilindermotor erbij krijgt is nog niet bekend.

De nieuwe automaat schakelt veel sneller dan de versnellingsbak die nu in de Mustang wordt geleverd. Bovendien is de techniek meer bij de les als je vanuit stilstand snel wil optrekken. Nieuwe schokdempers, aanpassingen aan de ophanging en verbeterde stabilisatoren zorgen voor een betere ‘handling’ en scherpere besturing. De 2.3 Ecoboost-motor met 309 pk blijft ongewijzigd leverbaar.

De vernieuwde Mustang heeft een volledig digitaal instrumentarium. Een 12 inch beeldscherm vervangt de klassieke tellers en is naar eigen inzicht in te delen. Verder brengt Ford de Mustang bij de tijd door nieuwe rijhulpsystemen beschikbaar te maken, zoals een noodremsysteem met voetgangersdetectie en een rijbaanassistent.

De vernieuwde Mustang wordt vanaf het najaar geleverd in de Verenigde Staten. Ford heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de auto naar Europa komt. Reken eerder op 2018 dan op dit jaar.