Kia heeft de specificaties bekend gemaakt van de Europese versie van de Stinger. Of de auto ook naar Nederland komt, is nog even afwachten.

Het is misschien wel de meest spectaculaire Kia ooit: de achterwielaandreven, vierdeurs coupé Stinger. Kia heeft nu de specificaties voor de Europese markt bekend gemaakt, in navolging van de ‘Amerikaanse’ onthulling eerder deze maand. Tot zover het goede nieuws, want Kia Nederland heeft nog geen definitief besluit genomen over de komst van het model naar ons land.

Speciaal voor Europa lepelt Kia een dieselmotor in de Stinger, een 2,2 liter viercilinder met een vermogen van 200 pk en een koppel van 440 Nm. Met deze motor accelereert de Stinger in 8,5 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 225 km/u. De dieselmotor is standaard gekoppeld aan een achttraps automatische versnellingsbak. De bij de onthulling aangekondigde benzinemotoren, de 2.0 turbo met 255 pk en de 370 pk sterke 3.3 V6, komen ook naar ons continent.

Voor het eerst wordt een Kia in Europa leverbaar met adaptieve dempers, die middels vijf verschillende rijstanden naar eigen smaak zijn in te stellen. Ook de besturing en gasrespons zijn te beïnvloeden. Onder de noemer Drive Wise levert Kia in de Stinger talloze moderne rijhulp- en gripsystemen en ook op het gebied van infotainment is het model van deze tijd. Zo wordt de auto leverbaar met een 8 inch beeldscherm en als optie is er een Harman Kardon audiosysteem met een vermogen van 720 Watt leverbaar.

De Nederlandse importeur heeft nog even de tijd om na te denken over of Stinger naar ons land moet komen, pas in het vierde kwartaal van dit jaar zet Kia de eerste exemplaren op de boot naar Europa.