Hyundai betreedt het segment van de 'hot hatches' met de i30 N. Het merk geeft nu de eerste foto’s vrij.

Hyundai presenteert de i30 N, het eerste model dat onder het sportieve N-label op de markt komt. Het merk waagt zich met de snelle i30 in het segment van de 'hete hatchbacks'. Hyundai brengt 250 of 275 pk (de Performance-uitvoering) vermogen mee, geproduceerd door 2.0 T-GDI turbomotor. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in 6,4 en 6,1 seconden.

Er komen verschillende uitvoeringen van de i30 N. De verlaging is 4 tot 8 mm, de wielen in de uitgeklopte wielkasten meten 18 of 19 inch. Hyundai heeft de stuurinstallatie aangepast, zodat de wielen directer op de stuurbewegingen reageren. Zelfs op het circuit moet de i30 N zijn mannetje staan.

Aan de buitenkant is de sportieve i30 te herkennen aan de gewijzigde bumper met grote luchtinlaten, de front splitter met rode rand, de side skirts en de dakspoiler met driehoekig remlicht. Donkere accenten in de koplampen, grille en onderaan de achterbumper vergroten de feestvreugde. Binnenin zijn onder andere sportstoelen, een sportstuur en andere sportieve accenten te vinden.

De i30 N komt eind dit jaar naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.