Als je twijfelt tussen de i30 hatchback en de i30 Wagon, dan heeft Hyundai nu de oplossing. Maak kennis met de i30 Fastback!

Het derde familielid van de Hyundai i30 is de Fastback. Die is 30 mm lager en 115 mm langer dan de hatchback en heeft een schuin aflopende daklijn. De grootste verschillen zitten aan de achterkant, maar ook aan de voorkant kun je de Fastback onderscheiden van de hatchback. De lagere grille en iets gewijzigde bumper zijn de belangrijkste verschillen. Hyundai zet de nieuwe variant als sportief model in de markt, het merk spreekt zelfs van een ‘vijfdeurs coupé’. De stijvere veren en het met 5 mm verlaagde onderstel moeten de sportieve ambities bekrachtigen.

Hyundai start begin 2018 met de levering van de i30 Fastback in Nederland. In eerste instantie zijn er twee benzinemotoren: de 1.0 T-GDI met 120 pk en de 1.4 T-GDI met 140 pk. Later voegt het merk de 1.6 CRDi dieselmotor toe, met naar keuze 110 of 136 pk. De diesels en de sterkste benzinemotor zijn optioneel te combineren met een automatische versnellingsbak.

Net als de andere i30-uitvoeringen is de Fastback te voorzien van de nieuwste rijhulpsystemen. Het auto wordt standaard al uitgerust met een noodremsysteem, intelligent grootlicht en een rijbaanassistent. Prijzen en andere uitrustingsspecificaties volgen later dit jaar.