De Mitsubishi Pajero wordt in zijn huidige vorm alweer 11 jaar verkocht in ons land. Nu komt het merk met een nieuwe uitvoering, de Pajero Van met grijs kenteken.

Mitsubishi levert de Pajero vanaf nu ook met grijs kenteken. Dat wil zeggen: zonder achterbank en BPM-heffing. Je kunt kiezen uit twee versies, de Panel Van en de Side Window Van. Beide kosten hetzelfde: 37.990 euro exclusief belastingen.

Het verschil tussen de twee versies is de plaats van het tussenschot. Bij de Panel Van is dat direct achter de voorstoelen aangebracht en zijn de ramen in de achterportieren voorzien van zwarte panelen. De Side Window Van heeft gewone achterruiten en het tussenschot zit bij de C-stijl. De bagageruimte is dan dus opgedeeld in twee stukken, een deel achter de voorstoelen en een deel achterin. De Panel Van heeft de meeste laadruimte, 1,87 m3 tegen 1,4 m3 voor de Side Window Van. Het laadvermogen van beide versies is 785 kilogram, het trekgewicht 3.500 kilogram.

De Pajero Van wordt aangedreven door een 3.2 DI-D dieselmotor met een vermogen van 190 pk en een koppel van 441 Nm. Een vijftraps automaat verzorgt het schakelwerk. De standaarduitrusting van de bedrijfswagen omvat onder andere airconditioning met automatische klimaatregeling, een audiosysteem en cruise control.