Lotus presenteert de snelste, lichtste en meest exclusieve Evora van dit moment, de GT430. Omdat er altijd ruimte is voor verbetering.

Lotus heeft opnieuw de Evora aangescherpt. De GT430 is de krachtigste straatauto van het merk ooit, met een vermogen van 436 pk. De 3.5 V6-motor met supercharger levert nog eens 26 pk meer dan in de Evora Sport 410, de tot nu toe krachtigste uitvoering van de Evora. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in slechts 3,8 seconden, de topsnelheid bedraagt 305 km/u.

De Evora GT430 is voorzien van extra spoilers en aangepaste bodypanelen, voor meer neerwaartse druk en een betere luchtstroom. Volgens Lotus genereren de achtervleugel en andere spoilers tot 250 kilogram downforce. Lotus heeft in totaal 9 kilogram aan extra’s toegevoegd aan de auto, maar toch is de Evora GT430 26 kilogram lichter dan de Evora Sport 410. Door diverse onderdelen van koolstofvezel te maken is de auto verder afgeslankt.

Lotus heeft ook de veren en dempers aangepast, die laatste zijn instelbaar. Anti-rollbars en bredere wielen zorgen voor een betere wegligging en de racestoelen in het interieur houden de passagiers beter op hun plaats.

Lotus bouwt slechts zestig exemplaren van de Evora GT430. Reserveren kan per direct, maar de Nederlandse prijs is nog niet bekend.