De Lexus CT 200h krijgt voor de tweede keer in zijn bestaan een update. Het merk wil het hybride-model op die manier jong houden.

Lexus heeft de CT 200h opnieuw opgefrist. Dit keer kun je dat aan de buitenkant zien aan de vernieuwde grille, de gewijzigde bumpers en de nieuwe led-dagrijverlichting. Ook de led-signatuur van de achterlichten is vernieuwd.

In het interieur heeft Lexus eveneens doeltreffende veranderingen doorgevoerd. Zo zijn diverse dashboarddelen nu gemaakt van hoogwaardigere materialen en biedt het merk nieuwe kleurencombinaties aan die de uitstraling meer ‘premium’ moeten maken. Het beeldscherm van het infotainmentsysteem is ook nieuw en meet nu 10,3 inch.

Technische vernieuwingen zijn er vooral op het gebied van actieve veiligheid. De CT 200h is nu leverbaar met een noodremsysteem, adaptieve cruise control, automatisch grootlicht en een verkeersbordenlezer.

De vernieuwde CT 200h, die onveranderd wordt geleverd met een 136 pk sterke hybride aandrijflijn, staat in oktober bij de dealers. De prijzen zijn nog niet bekend.