Bij The Harbour Club in Amsterdam heeft Kia de Stonic onthuld! Deze compacte SUV komt in het derde kwartaal van dit jaar naar de showrooms.

Kia heeft Amsterdam uitgekozen voor de internationale onthulling van de Stonic. Het is de eerste compacte SUV van het merk en hij komt op een goed moment. Het segment van de Stonic is het snelst groeiende in Europa.

De nieuwe Stonic heeft een fris ontwerp, met een futuristisch ogende grille en moderne vormen. De gele lak maakt het helemaal af. Kia-ontwerper Peter Schreyer spreekt bij de onthulling in Amsterdam zelfs van een ‘sexy auto’. Het ontwerp is niet ten koste gegaan van de ruimte, want die is zowel voor- als achterin goed. Ook bovengemiddeld lange personen kunnen prima achterin zitten. De kofferbak heeft een inhoud 352 liter en met de dubbele laadbodem kun je de hoogte van de vloer bepalen.

De Kia Stonic is ín Europa en vóór Europa ontwikkeld. Dat zie je aan het design, dat is te personaliseren met twintig verschillende kleurencombinaties. Ook het dashboard is aan te kleden met gekleurde elementen, bijvoorbeeld met oranje panelen zoals bij de auto die Kia naar Amsterdam heeft meegenomen. Dat dashboard komt grotendeels uit de Rio, ziet er keurig uit en is degelijk gebouwd.

Kia stopt de Stonic vol met moderne rijhulpsystemen, zoals een noodremsysteem met voetgangersherkenning, dodehoekdetectie, een systeem dat waarschuwt voor kruisend verkeer bij achteruit rijden, intelligent grootlicht en een rijbaanassistent. De Stonic wordt in Nederland leverbaar met drie verschillende motoren. De goedkoopste optie is de 1.2 zonder turbo en 84 pk, meer vermogen biedt de 1.0 T-GDI met 120 pk. Daarnaast maakt een 1.6 CRDi-dieselmotor deel uit van line-up.

Kia start in het derde kwartaal van 2017 met de levering, de prijzen zijn nog niet bekend.