Aston Martin presenteert een nieuwe motor voor de DB11. Naast de V12 wordt de coupé leverbaar met een V8 twinturbomotor.

De Aston Martin DB11 wordt binnenkort verkrijgbaar met een 4,0 liter V8 turbomotor. Deze motor komt naast de huidige V12 in het assortiment en is afkomstig van Mercedes-AMG. De DB11 V8 accelereert in 4,0 seconden van 0 naar 100 km/u, de topsnelheid is 300 km/u. Voor de Nederlandse markt belangrijk: de CO2-uitstoot en daarmee de BPM-belasting zijn fors lager dan bij de V12-motor. Die CO2-uitstoot is 230 g/km, de prijs wordt later bekend gemaakt.

Een ander voordeel van de V8 ten opzichte van de V12 is dat ‘ie lichter is, 115 kilogram om precies te zijn. Er leunen minder kilo's op de vooras, waardoor de DB11 volgens Aston Martin wendbaarder is. Het merk heeft enkele kleine wijzigingen in het onderstel aangebracht, om vering, demping en andere onderdelen te optimaliseren voor het lagere gewicht.

Aan de buitenkant is de V8-uitvoering te herkennen aan de koplampen met donkere accenten. Ook heeft de V8 twee in plaats van vier luchtinlaten in de motorkap, die bovendien met een donkere finish zijn afgewerkt.

De verkoop van de Aston Martin DB11 V8 start binnenkort, de prijs is nog niet bekend.