De nieuwe Audi A8 wordt op 11 juli gepresenteerd. Dat betekent dat we nu volop in het teaser-offensief zitten. Audi pakt het origineel aan, en stuurt de subtiel gecamoufleerde directielimousine naar Hollywood. Niemand minder dan Spider Man arriveert met deze luxe wagen en hij maakt daarbij een opvallende keuze, door plaats te nemen op de motorkap in plaats van rechts achterin. Wij zouden zelf iets anders kiezen…

Goed, voor ons is Spider Man bijzaak. Wanneer we ons richten op de auto, ontwaren we de neus die al Audi’s nieuwe modellen kenmerkt. De grille is lager en breder dan voorheen, waardoor de A8 wat ranker overkomt. Hoe verder we naar achteren kijken, hoe meer de A8 lijkt op het uitgaande model. Foto’s van de achterzijde zijn er overigens nog niet: dat blijft dus nog een verrassing.

Eerder werd bekend dat de nieuwe Audi A8 een geavanceerd veersysteem meekrijgt, dat het wegdek met camera’s scant en de vering daarmee afzonderlijk kan aansturen. Of de auto nog meer nieuwe technologie aan boord krijgt, zullen we op 11 juli kunnen melden.