Na de opgefriste Maserati GranTurismo is nu de GranCabrio aan de beurt. Beide modellen beleven momenteel hun Europese debuut op het Goodwood Festival of Speed.

Eergisteren onthulde Maserati de opgefriste GranTurismo, vandaag is het de beurt aan de open versie. De GranCabrio en GranTurismo zijn dit weekend direct in actie te zien bij de heuvelklim voor supercars op het Goodwood Festival of Speed. 

De wijzigingen aan de GranCabrio zijn gelijk aan die van de coupé: een nieuwe 'haaienneus' grille met 3D-effect, geflankeerd door aanvullende luchtinlaten, en een nieuwe achterbumper die voor de Sport- en MC-uitvoeringen verschilt. Dankzij de extra luchtinlaten is de luchtweerstandscoëfficiënt van de GranCabrio gedaald van 0,35 naar 0,33.

Ook is de cabriolet voorzien van het herontworpen middenconsole, het nieuwe 8,4 inch touchscreen en het infotainmentsysteem dat smartphone-uitwisseling met Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt. 

De atmosferische 4,7 liter V8-motor, gekoppeld aan de zestrapsautomaat van ZF, levert de GranCabrio 460 pk. Het maximaal beschikbare koppel ligt op 520 Nm. We zijn benieuwd hoe snel de GranCabrio hiermee de Goodwood Hillclimb aflegt. Klaar voor de start...