Niet een, niet twee maar drie nieuwe 'limited editions' van het merk Abarth debuteren dinsdag aanstaande op de autosalon van Genève. 

Fiats huistuner Abarth neemt het gehele assortiment mee naar de autoshow die aanstaande week in Genève van start gaat. Bovendien zijn op de stand drie nieuwe limited editions te zien. Alle drie zijn algauw in Nederland te verkrijgen.

Abarth 124 Spider Scorpione

De Abarth 124 Spider Scorpione oogt sinister dankzij de lakkleur San Marino 1972 Black, hoewel 'ie ook in Turini 1975 White te bestellen zal zijn. De donkere kleur wordt nog eens versterkt door de afwerkingsdetails in Forgiato Grey. Voor het leuke bochtenwerk hebben de stoelen microfiber stroken en een leersoort die extra grip bieden. De belichting is optimaal dankzij het standaard Visibility Plus Pack. Ook is het Sound Plus Pack aanwezig op de showcar, met onder meer een geavanceerd Bose-audiosysteem dat voorzien is van een subwoofer en acht speakers.

Abarth 595 Pista

Abarth 595 Pista

De line-up van de vernieuwde 595 Abarth wordt gecompleteerd met de 595 Pista, die verschijnt in een gelimiteerde oplage van slechts achttien exemplaren. De Pista kan zowel als coupé als cabrio (met elektrisch te openen dak) worden besteld, in vijf laktinten met contrasterende details. De auto is enigszins te personaliseren, zo kunnen de kleuren van de remklauwen, spiegelkappen en bumperinserts naar smaak gekozen worden. 

Onder de kap ligt de 1.4 T-Jet met 160 pk en 230 Nm koppel. Diverse performancesnufjes zijn standaard, zoals een high-performance Abarth Record Monza-uitlaatsysteem en het Abarth Telemetry-systeem. Dat laatste laat tijdens sessies op de circuits ('Pista' is Italiaans voor 'circuit') van Spa-Francorchamps, Monza en de Red Bull Ring gedetailleerde kaarten zien van de track. Bovendien krijgt de bestuurder er input om rijdetijden te verbeteren.

Abarth 695 Yamaha XSR

Abarth 695 XSR Yamaha

Wederom verschijnt een limited edition (slechts tien stuks) waarmee Abarth laat weten sponsor te zijn van het Yamaha Factory Racing Team in de motosport. Deze heeft eenzelfde Pista Grey-uitdossing als de tweewieler Yamaha XSR900 Abarth. Talrijke onderdelen zijn in carbon uitgevoerd. 

De Abarth 695 XSR Yamaha is aangekleed met 17 inch Supersport lichtmetalen wielen met matzwarte afwerking, rode details op bumpers en buitenspiegels, rode remklauwen en geperforeerde remschijven. De optionele tuningkit schroeft het vermogen van de 1.4 T-Jet (standaard 165 pk) op naar 180 paardenkrachten.