De vanafprijzen van alle Kia Picanto-uitvoeringen zijn bekend, inclusief die van de sportieve GT-Line en het introductiemodel First Edition. Er is al een nieuwe Kia Picanto vanaf 11.725 euro en zakelijk leasen kan al vanaf 199 euro per maand.

Begin april staat de nieuwe generatie Kia Picanto in de Nederlandse showrooms. Voor 11.725 euro krijg je het instapmodel mee, de EconomyLine voor vier personen. Die is voorzien van onder meer radio/USB/Aux, centrale deurvergrendeling en getint glas. Iets uitgebreider uitgerust is de EconomyPlusLine. Daarbij zijn, naast de bumpers, ook de zijspiegels en deurgrepen meegespoten in de kleur van de carrosserie. Deze uitvoering heeft verder airco, elektrisch bedienbare ramen vóór en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel.

Nog een trede hoger staat de ComfortLine, met extra's zoals stuurwielbediening van de radio, elektrisch verstel- en verwarmbare zijspiegels en zilverkleurige elementen in het interieur. Vanaf de DynamicLine, met vijf zitplaatsen, gaat het pas echt los. Onder meer cruise control met snelheidsbegrenzer, climate control, Bluetooth-connectiviteit, mistlampen vóór en een met leder bekleed stuurwiel zijn standaard.

De ExecutiveLine kent daarnaast standaard Autonomous Emergency Braking (optioneel à 275 euro op enkele andere versies), parkeersensoren achter, alsmede verwarmbare voorstoelen en stuurwiel. De gemoderniseerde driecilinder van 1,0 liter met 67 pk en de 1,25 liter MPI-motor (84 pk) worden later aangevuld met een nieuwe 1.0 T-GDI van 100 pk.

Kia Picanto 2017

Bijzondere uitvoeringen

Hoewel Kia de ExecutiveLine als topuitvoering presenteert kan deze nog worden uitgebreid tot sportieve GT-Line. Dat gebeurt met het GT-Line-pakket (sportieve bumpers, aluminium voetpedalen enzovoort), digitale radio DAB+, 16 inch lichtmetalen wielen, 14 inch remschijven vóór, kunstlederen bekleding en meer. 

Tijdens de introductieperiode is er de aantrekkelijk geprijsde First Edition. Dit is een zeer goed voorziene Picanto met onder andere een 7 inch Full Map-navigatiesysteem inclusief achteruitrijcamera en smartphone-uitwisseling, led-verlichting, 15 inch lichtmetalen velgen en cruise control. 

Lease

Voor zakelijke rijders is Full Operational Lease verkrijgbaar tegen een wel zeer vriendelijk tarief: vanaf 199 euro (exclusief btw) bij een looptijd van 60 maanden en 20.000 kilometer per jaar. Een uitgebreide kennismaking met de nieuwe Picanto gaven we al eerder; 29 maart aanstaande rijden we er voor het eerst in. 

Vanafprijzen Kia Picanto 2017
Uitvoering Vanafprijs
EconomyLine 11.725 euro
EconomyPlusLine 12.475 euro
ComfortLine 13.325 euro
DynamicLine 14.825 euro
ExecutiveLine 16.075 euro
GT-Line 17.075 euro
First Edition 15.575 euro