De deuren zijn geopend, de autosalon van Genève is gestart! Wij beginnen bij Mitsubishi, dat de Eclipse Cross presenteert. Een nieuw model in een voor Mitsubishi nieuw segment.

Mitsubishi presenteert op de autosalon van Genève de Eclipse Cross. Hij valt tussen de ASX en Outlander in en heeft een coupé-achtig design. Zeker in de kleur rood waarin de auto op de stand staat is het een opvallende verschijning. Het exemplaar dat op de beurs wordt getoond is een nog een handgebouwd pre-productiemodel, dus we mogen wel naar binnen kijken maar er nog niet in zitten. Het dashboard is helemaal nieuw en anders dan we gewend zijn Mitsubishi: sportiever en moderner.

Mitsubishi gaat de Eclipse Cross, in tegenstelling tot de Outlander, niet leveren met een plug-in hybride aandrijflijn. “De Eclipse Cross was al bijna ontwikkeld toen we besloten om van alle toekomstige SUV’s een plug-in hybride op de markt te brengen. De nieuwe generatie van de ASX en Outlander komen wel met zo’n aandrijflijn”, aldus de woordvoerster van het merk in Genève.

De Eclipse Cross staat op een vernieuwd platform en is ook de eerste Mitsubishi met de nieuwe 1.5 benzinemotor. Daarnaast wordt er een 2.2 diesel leverbaar. In het vierde kwartaal van dit jaar komt de auto naar Nederland, dus voor het noemen van prijzen komt de beurs in Genève helaas te vroeg.