Op de autosalon van Genève heeft het kleine Japanse merk Subaru een belangrijke primeur gepresenteerd: de nieuwe XV. Aan de buitenkant lijkt er niet veel veranderd, onderhuids is dat wel anders.

Een mooie primeur van Subaru op de autosalon van Genève is de nieuwe XV. Het merk heeft de presentatie van de auto bewaard voor de beurs en het nieuws is dan ook zeer vers. Zó vers, dat we nog tot eind dit jaar moeten wachten tot de XV naar Nederland komt. 

De nieuwe XV lijkt veel op de oude. “Subaru is niet zo van het ‘radicaal anders’, dat zal je niet snel vinden bij ons merk”, zo licht de woordvoerder toe. De klanten van het merk houden daar volgens hem ook niet van. Wel kunnen ze profiteren van een ruimer interieur, een verbeterd dashboard en een heel nieuw platform waarmee de XV ‘echt heel anders’ zou moeten rijden. De cross-over deelt zijn techniek met de nieuwe generatie Impreza, waarvan nog steeds niet zeker is of die naar Nederland komt. “Ik sluit het zeker niet uit, maar Europa is een kleine markt voor Subaru dus de focus wordt eerst gelegd op de Verenigde Staten.”

Volgens de woordvoerder is de XV de veiligste auto in zijn segment, omdat Eyesight, waarin een aantal rijhulpsystemen zijn gebundeld, standaard is. Dat in combinatie met vierwielaandrijving (ook standaard) tilt de veiligheid naar een hoger niveau op elke uitvoering. Technisch nieuws is er in de vorm van een vernieuwde 2.0 boxermotor met 156 pk, die gekoppeld is aan een CVT-automaat.