Van alle primeurs op de autosalon van Genève heeft de Range Rover Velar zonder twijfel het mooiste interieur. Maar dat is zeker niet het enige aspect van deze auto dat indruk maakt.

Land Rover toont op de autosalon van Genève voor het eerst de Range Rover Velar. De Velar is het vierde model in de luxe Range Rover-lijn en valt tussen de Evoque en Range Rover Sport in. De neus van het model is minstens zo indrukwekkend als die van zijn grote broer en de rest van de auto is zeer herkenbaar als Range Rover. Een leuk detail zijn de handgrepen, die kunnen verzinken in de carrosserie.

Als er een prijs zou zijn voor de auto met het mooiste interieur van de show, dan gaat die zonder twijfel naar de Range Rover Velar. Alleen al die middenconsole met twee beeldschermen is pure kunst. Het dashboard lijkt op dat van een studiemodel, maar dat is de Velar niet. Deze auto gaat binnen een half jaar in productie. Helaas kunnen we de beeldschermen nog niet uitproberen, omdat ze op een geblokkeerde demomodus staan. De menu’s die in de presentatie voorbij komen zien er overzichtelijk uit en de graphics zijn prachtig.

Het interieur is niet alleen erg mooi, maar ook ruim. Ook achterin is er veel ruimte en de kofferbak is zelfs enorm. De Range Velar komt in de zomer naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.