Infiniti wil de KERS-techniek van Formule 1-auto’s in de toekomst ook in straatmodellen bouwen. Met deze techniek wordt de energie die vrijkomt bij het remmen opgeslagen in accu’s en gebruikt om de turbo extra aan te sporen.

Infiniti heeft een wel heel bijzondere uitvoering van de Q60 gemaakt. Project Black S is een showcase voor toekomstige high performance-modellen van Infiniti. Het merk wil techniek uit de Formule 1 in straatauto’s gaan toepassen.

Het gaat dan met name om KERS: Kinetic Energy Recovery System. Hierbij wordt de kinetische energie die vrijkomt bij het remmen opgeslagen in de accu’s en gebruikt om de turbo een extra duwtje te geven. Infiniti verwacht dat de 3.0 V6 turbomotor van het merk hiermee zo’n 25 procent extra vermogen kan leveren. Bovendien moet de acceleratie dankzij dit systeem vloeiender, lineair en zonder vertraging gaan.

Infiniti onderzoekt in samenwerking met het Formule 1-team van alliantiepartner Renault de mogelijkheden om de techniek geschikt te maken voor op de openbare weg. Met name het ontwikkelen van een duurzame accu die zeer snel kan laden en ontladen is een uitdaging. Het merk wil uiteindelijk een sportauto op de markt brengen met een koolstofvezel carrosserie en KERS-techniek.