Hier is de nieuwe generatie SsangYong Rexton! De SUV is onthuld op de autoshow van Seoul en staat aan het eind van het jaar bij de Nederlandse dealers.

SsangYong heeft in Seoul de nieuwe Rexton onthuld. De SUV is het topmodel van het merk, wat te zien is aan de afmetingen. De Rexton meet in de lengte 4,85 meter, de breedte 1,92 meter en het dak bevindt zich 1,80 meter boven de grond.

Het interieur is luxe aan te kleden met bijvoorbeeld nappalederen bekleding, die is afgewerkt met stiksels in ruitvorm. SsangYong levert de nieuwe Rexton met diverse moderne rijhulpjes, zoals een noodremsysteem, een rijbaanassistent, een waarschuwingssysteem voor kruisend verkeer bij achteruit rijden, dodehoeksensoren en een 360 graden-camera. Het beeld van die laatste wordt weergegeven op het 9,2 inch aanraakscherm van het infotainmentsysteem. Hieraan kun je middels Android Auto en Apple Carplay je smartphone koppelen.

De SsangYong Rexton wordt verkrijgbaar met twee verschillende motoren, de 181 pk sterke e-XDi220 dieselmotor en de 2.0 turbo benzinemotor met 225 pk. Die eerste is optioneel te koppelen aan een zeventraps automaat van Mercedes-Benz, de benzinemotor wordt leverbaar met een automatische versnellinsbak van de Japanse specialist Aisin. Uiteraard is er ook vierwielaandrijving leverbaar. Het 4WD-systeem stuurt in normale omstandigheden al het vermogen naar de achterwielen om brandstof te besparen. Voor zware terreinomstandigheden is er low gearing beschikbaar.

De nieuwe rexton komt aan het eind van het jaar naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.