BMW voorziet de 2 Serie Coupé en Cabrio van een nieuwe neus en andere verbeteringen. Onder andere het infotainmentsysteem kreeg een flinke update.

De BMW 2 Serie Coupé en Cabrio zijn alweer toe aan de eerste facelift. De vernieuwde coupé en cabriolet zijn te herkennen aan de nieuwe grille, de koplampen met zeshoekige led-verlichting en de bredere luchtinlaten in de bumper. BMW kan de 2 Serie nu ook met volledige led-verlichting leveren en verder zijn er drie nieuwe kleuren om het onderscheid met de huidige serie te vergroten.

In het interieur voert BMW diverse verbeteringen door. De middenconsole is afgewerkt met hoogglans zwarte kunststof, er zijn nieuwe chromen accenten en stiksels in een contrasterende kleur. De iDrive-bedieningsknop van het infotaimentsysteem heeft nu een aanraakgevoelige bovenkant en ook het beeldscherm kan met aanraking worden bediend. Optioneel levert BMW zelfs een 8,8 inch touchscreen. Nieuwe functies zijn onder andere: ondersteuning van Office 365, draadloos opladen en bediening met je smartphone. Je kunt de auto met je telefoon bijvoorbeeld voorverwarmen of openen.

BMW levert de 2 Serie Coupé en Cabrio net als voorheen met een uitgebreid motoraanbod, variërend van 136 tot 340 pk. De vernieuwde M2, met nóg meer vermogen, wordt binnenkort onthuld. BMW start in september met de levering van de vernieuwde 2 Serie Coupé en Cabrio, de prijzen zijn nog niet bekend.