Skoda maakt met nog iets minder dan een week te gaan tot de onthulling meer informatie bekend over de Karoq. De nieuwe Skoda heeft de grootste kofferbak van alle compacte SUV’s.

Skoda heeft het weer voor elkaar: de Karoq is net als veel andere modellen van het merk de ruimste in het segment. De kofferbak meet in de standaarduitvoering maar liefst 521 liter. Met de achterbank omlaag groeit de inhoud naar 1.630 liter, maar dat is nog niet alles. Skoda levert de Karoq straks namelijk als optie met drie verschuifbare stoelen in plaats van een achterbank. Daarmee is de kofferruimte te variëren van 479 tot 588 liter. Deze stoelen kunnen ook verwijderd worden, waardoor er een enorme laadruimte van 1.810 liter ontstaat. Ter vergelijking: dat is ongeveer net zoveel als de Mercedes-Benz E-Klasse Estate heeft!

Skoda geeft naast enkele gegevens ook al wat afbeeldingen vrij van het nieuwe model. We kunnen onder andere een koplamp en een achterlicht zien. De verlichting aan de voorkant is als optie volledig in led-techniek uit te voeren. Het ‘kristaleffect’ en de C-vormige leds aan de achterkant zorgen voor herkenbare Skoda kenmerken.

Op 18 mei wordt de Karoq officieel onthuld.