Android is een van de meest gebruikte besturingssystemen op smartphones. Google gaat Android nu ook naar de auto brengen.

Je kent Android waarschijnlijk wel als het systeem waar je telefoon op draait. Google gaat zijn besturingssysteem nu ook naar de auto brengen. Audi en Volvo hebben de primeur. Dat laatste merk wil Android binnen 2 jaar als basis gaan gebruiken voor het Sensus-systeem in zijn modellen.

Door Android te gebruiken kunnen automerken sneller inspelen op veranderingen. Ook is het voor ‘derde partijen’ aantrekkelijker om apps voor in de auto te ontwikkelen, omdat meerdere fabrikanten van hetzelfde systeem gebruik maken. Audi heeft in de Q8 Concept al een werkend prototype laten zien waarmee apps als Spotify en Google Maps direct gebruikt kunnen worden op het scherm in de auto, zonder dat er een smartphone nodig is.

Dat meerdere automerken gebruik gaan maken van Android, wil nog niet zeggen dat alle systemen er hetzelfde uit gaan zien. Volvo heeft al aangekondigd dat het merk zijn eigen grafische schil zal gebruiken en ook het prototype van Audi heeft een eigen lay-out. Morgen maakt Google meer bekend over zijn nieuwe besturingssysteem voor auto's.