Voordat Aston Martin de Vanquish vervangt bouwt het eerst nog een afscheidsmodel. De Vanquish S Ultimate verschijnt in beperkte oplage. 

In 2019 verschijnt de opvolger van de Aston Martin Vanquish. Het Britse merk bouwt, voordat het de loopband stilzet, nog een speciale serie, de Vanquish S Ultimate. Deze 'limited edition'kan nu worden besteld. De aflevering van de 175 stuks (wereldwijd) vindt volgend voorjaar plaats. 

Technisch zijn er de vertrouwde zesliter V12-motor (595 pk), de achttraps Touchtronic III-automaat, het adaptieve dempingssysteem en carbon-keramische remmen. De Ultimate kan vooral van andere uitvoeringen worden onderscheiden door de exterieur- en interieurthema's waarmee de Vanquish S wordt aangekleed. Van beide zijn er drie, die alle met elkaar te combineren zijn zonder meerkosten. 

Exterieurthema's

De eerste generatie van de Vanquish S Ultimate Edition uit 2007 wordt gememoreerd met het 'monochrome' exterieurthema in Ultimate Black lak met koperbronzen graphics. Het tweede thema, Xenon Grey lak met contrasterende kobaltblauwe graphics, is geïnspireerd op moderne materialen uit de sportwereld. Thema nummer 3 combineert White Gold lak met warme, bronskleurige graphics en vult deze aan met details in glanzend zwart en carbon. 

Behalve de specifieke accessoires die met een van de thema's komen worden alle Ultimate-uitvoeringen voorzien van features die uniek zijn voor de limited edition. Onder meer koolstofvezel instapplaten en speciaal borduurwerk op de stoelen en hoofdsteunen vallen hieronder. De Vanquish S Ultimate is te bestellen als coupé en Volante.