De Hyundai Ioniq is gekozen tot Women's World Car of the Year 2017. De jury beoordeelde zowel de hybride, plug-in en elektrische variant van de middenklasse hatchback op verschillende critera. 

"Veilig, betrouwbaar, bekend, milieuvriendelijk en extreem vrouwelijk", zo beschrijft de organisatie Women's World Car of the Year op haar facebook-pagina de algehele winnaar van 2017: de Hyundai Ioniq. Deze stak met kop en schouders boven de andere genomineerde modellen uit. Het model, dat verkrijgbaar is als elektrische auto, plug-in hybride en 'reguliere' hybride variant, wint tevens in de categorie Green Car (meest duurzame auto). 

Topvrouw Sandy Myhre vermeldt dat Mazda het dit jaar ook goed deed, met drie genomineerde modellen. Uiteindelijk heeft de Mazda CX-5 de titel Family Car (familieauto) veroverd, terwijl het model tevens hoge ogen gooide in de categorie SUV/Crossover. Echter, daar ging Peugeot mee vandoor voor de 3008. 

Twee overtuigende winnaars zijn de Ford Fiesta (in de klasse Budget Car) en BMW 5 Serie (Luxury). In de categorie Performance was er juist een nek aan nek race, waarbij de Honda Civic Type R nipt won van de Mazda MX-5 RF. Voor het tweede jaar op rij heeft McLaren, met de 720S, de titel Dream Car (droomauto) gekregen van de jurerende dames. 

De verkiezing

Van de 420 onderzochte, nieuwe modellen dit jaar waren er zestig genomineerd. De jury, bestaande uit 25 vrouwen die wereldwijd werkzaam zijn in de autojournalistiek, beoordeelden deze op eigenschappen als design en uitstraling, functionaliteit, innovaties, comfort, bagageruimte, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding.