Het is eindelijk zover, de BMW i8 Roadster is bijna klaar voor onthulling op de Los Angeles Auto Show eind deze maand. Met een video laat BMW zien dat de open i8 in de laatste testfase zit.

5 jaar hebben we moeten wachten totdat BMW de i8 Concept Spyder tot productieversie heeft doorontwikkeld. Nu is het dan bijna zover. Als het goed is wordt 'ie dit keer écht onthuld, eind deze maand op de Los Angeles Auto Show. 

Het Beierse merk bevestigt met onderstaande video dat de laatste testfase van de open i8 is aangebroken. En passent zien we ook iets van de dakconstructie. Naar verluidt gaat het om een stoffen dak dat automatisch kan worden weggevouwd onder een paneel, bij snelheden tot 60 km/u. 

We zijn benieuwd welke aandrijflijn er uiteindelijk in de i8 Roadster komt te liggen. In de media verschijnen hierover tegengestelde berichten. Het enige dat BMW er zelf over zegt is dat het open rijden 'bijna geluidsloos en zonder lokale uitstootgassen' geschiedt. De open i8 krijgt dus in elk geval een elektrische rijmodus.