De nieuwe generatie Mercedes-Benz A-Klasse, die volgend jaar wordt onthuld, zet de volgende stap richting volwassenheid: het interieur komt op vergelijkbaar niveau als dat van grotere Mercedes-modellen.

In 2018 komt Mercedes-Benz met een nieuwe generatie A-Klasse. Geheel tegen de trend in presenteert het merk eerst het interieur, vóór de onthulling van de buitenkant. Aan de hand van enkele foto's en schetsen zien we hoe dit is uitgewerkt volgens Mercedes' designfilosofie Sensual Purity: eenvoudige, pure lijnen.

Belangrijker is dat Mercedes-Benz met de aanstaande A-Klasse - en daarna ook met andere 'compacte' modellen - een nieuwe stap wil zetten in luxe. Dure materialen en meer keuzes voor kopers worden hiermee beter verkrijgbaar in het compacte premiumsegment. 

Neem de voorstoelen, die zullen leverbaar worden met verwarming en koeling, met massagefunctie en te bekleden zijn met diverse materialen. Het multifunctionele stuurwiel is zelfs afkomstig uit de S-Klasse, het topmodel onder de reguliere Mercedes-klassen. 

De infotainment krijgt de aandacht die het tegenwoordig verdient. Het instrumentenpaneel en het grote multimediadisplay zijn geïntegreerd en bevinden zich prominent op de bovenste rij van het dashboard. Alle bedieningsknoppen zijn geclusterd, er is geen losse switch meer te vinden op het A-Klasse-dashboard. 

Extra ruimte

Het Duitse merk belooft extra ruimte in de nieuwe A-Klasse. Zowel voorin als achterin groeit de hoofdruimte. De achterstoelen moeten beter bereikbaar zijn. Ook de kofferbakruimte neemt 29 liter toe, tot een totaal van 370 liter. De bagageruimte wordt 20 cm breder en de vloer 11,5 cm langer. Ten slotte laat Mercedes-Benz weten dat het uitzicht in de volgende A-Klasse aanmerkelijk beter zal zijn.