De Range Rover Velar blijkt een van de veiligste SUV's te zijn die te koop is. Veiligheidsinstituut Euro NCAP zegt dit na het model te hebben onderworpen aan een botsproef.

Sinds 2016 heeft veiligheidsinstituut Euro NCAP vijftien SUV's getest. De meest recente kandidaat, de Range Rover Velar, blijkt een van de veiligste exemplaren te zijn. Deze jongste telg van het Land Rover-merk ontvangt dan ook de maximale score van vijf sterren. 

De sportieve SUV behaalt op alle vier de geteste onderdelen goede resultaten. Om te beginnen verdient de Velar een score van 93 procent voor de veiligheid van volwassenen voorin en 85 procent voor kinderen achterin. Het resultaat van 74 procent op voetgangersveiligheid is eveneens hoog te noemen. Safety Assist, het onderdeel dat over standaard aanwezige veiligheidssystemen gaat, levert 72 procent op. Al met al mooie cijfers. 

Euro NCAP belooft nog voor het eind van dit jaar met meer resultaten te komen, onder meer van de Jaguar F-Pace. Deze deelt z'n technologie voor een groot deel met de Range Rover Velar.