Lotus komt met een nieuwe speciale uitvoering. Dit keer is de Elise aan de beurt, de Cup 260 is een extra lichtgewicht versie van de Elise Cup 250. Er worden slechts dertig exemplaren van gebouwd.

Er zijn inmiddels zoveel speciale uitvoeringen van de Lotus Elise dat we de tel zijn kwijtgeraakt. Dat weerhoudt Lotus er niet van om opnieuw een bijzondere versie te introduceren, de Elise Cup 260. Die is gebaseerd op de Cup 250 maar door gebruik van lichtere materialen, onder andere afkomstig van de circuitauto Elise Race 250, is de Cup 260 19 kilogram lichter.

De enorme achtervleugel, de motorafdekking en diverse kleinere onderdelen zijn bij de Elise Cup 260 gemaakt van koolstofvezel. Gewichtsbesparing is ook behaald bij de remmen, accu en stoelen. Verder is het glas in de achterruit vervangen door polycarbonaat, een sterke en lichte kunststof. Het leeggewicht van de Elise Cup 260 is slechts 902 kilogram.
De speciale uitvoering is te herkennen aan de kleur Championship Gold, de speciale lichtgewicht wielen en natuurlijk de nóg grotere achterspoiler. De geoefende spotter ziet wellicht ook nog dat er bredere banden onder de Cup 260 zitten. Het interieur is aangekleed met koolstofvezel en alcantara.

De naam Cup 260 doet anders vermoeden, maar de 1.8 benzinemotor levert toch echt 250 pk – net als in de Elise Cup 250. Toch is de nieuwe uitvoering sneller, dankzij de verbeterde aerodynamica en het lagere gewicht. De topsnelheid is met 290 km/u flink hoger en de sprint van 0-100 km/u kan 0,1 seconde rapper, in 3,8 tellen.

Als je een Elise Cup 260 wil hebben moet je snel zijn, Lotus bouwt er slechts dertig. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.