Citroën heeft zojuist in Parijs het doek getrokken van de vernieuwde C4 Cactus. Het prikkelende model is strakgetrokken, met als opvallendste wijziging het verdwijnen van de grote Airbumps. Ze zijn er nog wel, maar ogen nu een stuk bescheidener.

De neus is relatief subtiel gewijzigd, de achterzijde wordt vanaf nu gekenmerkt door bredere achterlichten. Citroën positioneert de auto net iets hoger in de markt, zodat de Cactus ook de uitlopende ‘gewone’ C4 kan vervangen.

Citroën C4 Cactus

Het merk laat er geen gras over groeien: dit moet de comfortabelste compacte hatchback op de markt zijn. Om dat te bewerkstelligen introduceert Citroën de langverwachte, bijzonder comfortabele PHC-vering met Progressive Hydraulic Cushions. Andere comfortverhogende opties zijn de Advanced Comfort Seats, die volgens de Fransen een ongeëvenaard zit- en rijcomfort bieden.

Topmodel met 130 pk

Was de Citroën C4 Cactus voorheen leverbaar met vermogens tot 110 pk, vanaf nu is het ook mogelijk om een 130 pk sterke driecilinder benzinemotor in het vooronder te bestellen. Ook zijn er nieuwe actieve veiligheidssystemen leverbaar.

De vernieuwde Citroën C4 Cactus is verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2018, prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.