Jaguar F-Pace

Bij Jaguar denken ze na een over een top-SUV die boven de F-Pace in het assortiment gepositioneerd wordt. Dit model mag echter niet de functie van topmodel overnemen. 

Jaguar onderzoekt de mogelijkheden voor een derde SUV-model, naast de E-Pace en F-Pace. De ‘J-Pace’ wordt dan het topmodel in de SUV-reeks van Jaguar, maar mag niet de rol van topmodel binnen Jaguar overnemen. Die rol is en blijft voor de XJ weggelegd. “We hebben het erover gehad, maar een SUV is niet de basis van het merk”, aldus hoofdontwerper Ian Callum tegenover Autocar.

Volgens Callum heeft een sedan meer klasse dan een SUV. “Het enige merk dat binnen onze groep als topmodel een SUV mag hebben is Land Rover”, zo zegt Callum. Toch denken ze bij Jaguar wel degelijk na over hoe de XJ kan evolueren.

Dat zie je ook al bij de huidige XJ. Callum: “Ik ben trots op het coupé-profiel van de XJ. Sommige mensen vinden het niks, maar alles in dit segment is een sedan en mensen houden ervan om dingen te categoriseren. Als je dat doet, dan verlies je de kans om je te onderscheiden.”