Kia heeft de Sorento vernieuwd. Het is een ‘klassieke’ facelift, met enkele cosmetische aanpassingen maar geen rigoureuze wijzigingen. Nieuw is de achttraps automaat.

De Kia Sorento is aan de beurt voor een facelift. Aan de buitenkant herken je de nieuwste versie aan de gewijzigde bumpers, vernieuwde koplampen en achterlichten met led-techniek, de iets donkerdere grille en de vernieuwde wielen. De Sorento is verder te verfraaien met de nieuwe GT Line, met sportief ogende bumpers, side skirts, rode remklauwen en specifieke led-verlichting (zie foto's).

Binnenin gebruikt Kia hoogwaardigere materialen. Bovendien is er een nieuw 8 inch aanraakscherm met smartphone-integratie via Android Auto en Apple Carplay. Op de optielijst prijkt nu een audiosysteem van Harman Kardon.

Het grootste technische nieuws is de komst van een achttraps automaat, die de oude met zes versnellingen vervangt. De voordelen: minder CO2-uitstoot, een lager verbruik en een soepeler schakelgedrag. Ook de prijs zal lager zijn, want minder CO2-uitstoot betekent minder BPM-belasting in Nederland. Andere technische verbeteringen zijn de nieuwe rijhulpsystemen: de lane keeping assistent, automatisch grootlicht en vermoeidheidsherkenning.

De vernieuwde Sorento komt in het vierde kwartaal van 2017 naar Nederland en is net als voorheen leverbaar met 200 pk sterke 2.2 dieselmotor. De prijzen zijn nog niet bekend.