Kia kleedt de nieuwe Picanto aan als X-Line. Meer bodemspeling, een stoerder uiterlijk, een turbomotor en een rijke uitrusting zijn de belangrijkste wapenfeiten.

Kia onthult de Picanto X-Line. Deze stoere uitvoering van de kleinste Kia heeft 15 mm meer bodemspeling, waardoor er in totaal 15,6 centimeter bodemvrijheid ontstaat. Bij een ‘X’-uitvoering horen natuurlijk ook kunststof beschermingsplaten aan de zijkant en die heeft de Kia dan ook.

De Picanto X-Line is verder te herkennen aan de specifieke bumpers met metaalkleurige skid plates, de speciale 16 inch lichtmetalen wielen en de lime-kleurige accenten in de grille en op de bumpers. Houd je niet van groen? Zilvergijze accenten kan ook.

De Picanto X-Line is de eerste Picanto die leverbaar wordt met de 1.0 T-GDI turbomotor met 100 pk. De auto accelereert met deze motor in slechts 10,1 seconden van 0 naar 100 km/u. De T-GDI-motor wordt later ook leverbaar in de Picanto GT-Line.

De uitrusting van de X-Line is riant, onder andere led-dagrijverlichting, keyless entry, een multimediasysteem met 7 inch beeldscherm en navigatie, een draadloze telefoonlader en een achteruitrijcamera zijn standaard. De Picanto X-Line komt in het laatste kwartaal van dit jaar naar ons land, de prijs is nog niet bekend.