Lotus breidt het aanbod van de snelste Evora-versie GT430 uit. Je kunt vanaf januari kiezen voor een automatische versnellingsbak en voor een uitvoering met minder uitbundige spoilers.

De Lotus Evora GT430 werd eerder dit jaar gepresenteerd als exclusieve uitvoering in een gelimiteerde oplage. Nu breidt Lotus het aanbod van de snelste Evora van dit moment uit. De eerder gepresenteerde GT430 gaat vanaf januari door het leven als GT430 Sport en daaronder komt de ‘gewone’ GT430, die minder uitbundige aerodynamische aanpassingen heeft. Onder andere de enorme achterspoiler en de front splitter blijven dan achterwege.

Als gevolg daarvan weegt de GT430 10 kilogram minder, maar genereert ook minder neerwaartse druk. De topsnelheid ligt daardoor 10 km/u lager, maar 305 km/u is nog altijd indrukwekkend.

Daarnaast introduceert Lotus een automaat in de GT430. Die is in beide versies verkrijgbaar en heeft zes versnellingen. De acceleratie van 0 naar 100 km/u gaat met de automatische versnellingsbak nog rapper dan met de handbak, namelijk in 3,6 seconden. De topsnelheid ligt wel iets lager, op 280 km/u.