Vanuit stilstand naar 400 km/u en terug tot stilstand: de Bugatti Chiron kan het in minder dan 42 seconden. Daarmee is 'ie sneller dan z'n voorganger Veyron. En nóg beter: er komen nóg snellere uitvoeringen van de supercar aan. 

Coureur Juan Pablo Montoya heeft een wereldrecord neergezet in de Bugatti Chiron. Vanuit stilstand wist hij de supercar binnen 32,6 seconden op 400 km/u te krijgen. Daarna kostte het hem slechts 9,3 tellen om de Chiron weer volledig tot stilstand te brengen. Nooit eerder is, onder officiële tijdwaarneming, met een productieauto in minder dan 42 seconden de 0-400-0 km/u gereden. 

De afstand die de Bugatti Chiron nodig had voor dit spektakel was slechts 3,1 km, waarvan 491 meter remweg. Dat betekent dat dit model sneller optrekt en afremt dan z'n bekende voorganger, de Bugatti Veyron. 

Nog mooier is dat het merk aankondigt dat het nieuwe record slechts de eerste stap is 'naar een nieuw wereld snelheidsrecord voor productieauto's gepland door Bugatti voor 2018'. Er komen dus toch nieuwe uitvoeringen van de supercar aan. Voorlopig kunnen gefortuneerden de reguliere Chiron nog bestellen, van de oplage van vijfhonderd stuks zijn er nog tweehonderd beschikbaar. De Chiron waarmee het record behaald is zal de komende weken te zien zijn op de autoshow IAA in Frankfurt.