De IAA in Frankfurt staat bij BMW niet alleen in het teken van veelbelovende concept cars. Het merk presenteert namelijk ook ‘echte’ auto’s, zoals de nieuwe X3.

De nieuwe X3 sneeuwt bijna een beetje onder bij het andere nieuws van BMW, maar er is geen enkele reden om deze belangrijke primeur over te slaan. De X3 is een goed vervolg op een auto die al goed was. De grootste vooruitgang is misschien wel het design, de nieuwe X3 ziet er gewoon keurig uit op de beursvloer.

Ook binnenin borduurt BMW voort op het uitgaande model. Het geheel is weer een beetje moderner, mooier afgewerkt en heeft meer uitstraling. De houtafwerking en het fraaie beeldscherm, dat rechtstreeks uit de nieuwe 5 Serie komt, dragen daar in belangrijke mate aan bij. En de ruimte? Die is prima, ook achterin kunnen passagiers met bovengemiddelde lichaamslengte prima zitten.

Je hoeft niet heel lang meer te wachten totdat je de nieuwe X3 zelf kunt gaan bewonderen, op 11 november staat de SUV in de Nederlandse showrooms. De prijzen zijn eerder al bekend gemaakt en beginnen bij 58.495 euro.