Volkswagen toont op de IAA in Frankfurt niet alleen de T-Roc, maar laat ook de nieuwste versie van de I.D. Crozz zien. Dit studiemodel komt over 2,5 jaar in min of meer ongewijzigde vorm op de markt.

Dat Volkswagen na het dieselschandaal vol inzet op elektrische auto’s is bekend. Vanaf 2020 gaat het allemaal gebeuren, er komen dan meteen twee modellen op de markt: een hatchback en SUV-achtige. Van beide staat op de IAA in Frankfurt een concept car, de I.D. Crozz is de voorbode van de SUV. Volkswagen liet dit studiemodel al eerder zien, maar de auto in Frankfurt staat weer een flinke stap dichterbij de realiteit.

Waarom duurt het nog tot 2020 voordat de auto komt? We vragen het Dennis Homberg, de woordvoerder van Volkswagen: “We zijn niet de eerste, maar wel de eerste die elektrische auto’s in enorme aantallen wil gaan verkopen. Daar moet de infrastructuur op voorbereid zijn en dat is nu nog niet het geval. De I.D Crozz II en de eerder onthulde I.D. moeten betaalbare auto’s worden. We zijn ook bezig om een grote tender uit te schrijven voor de levering van accu’s. Dat is voor ons een belangrijke ontwikkeling, want we proberen hiermee de prijs van de accu’s zo laag mogelijk te houden.”

De I.D. Crozz Concept heeft een rijbereik van 400 tot 600 kilometer, afhankelijk van het accupakket waarmee de auto is uitgerust. Voor het productiemodel verwacht Volkswagen soortgelijke waarden te realiseren.