Tussen al het Duitse SUV-geweld op de IAA in Frankfurt laat Jaguar van zich horen met de E-Pace. Het nieuwe model onderscheidt zich met een opvallend design.

In het hol van de leeuw zit een Jaguar. Tussen de Duitse luxemerken, die een thuiswedstrijd spelen op de IAA in Frankfurt, presenteert Jaguar de E-Pace. Deze relatief compacte SUV komt onder de F-Pace in het assortiment.

De E-Pace maakt een goede eerste indruk. Het ontwerp heeft trekjes van de F-Pace en zelfs van de sportauto F-Type. De aflopende daklijn verhindert niet dat er veel ruimte achterin is. Zelfs met een panoramadak, dat een aantal centimeters ruimte opeist, is er voor lange mensen voldoende plek voor het hoofd. Het dashboard is voorzien van een digitaal instrumentarium en in de middenconsole zit een tweede scherm. Het geheel ziet er mede dankzij de gekleurde elementen op het dashboard fris en modern uit.

De prijzen van de E-Pace zijn eerder al bekend gemaakt, ze beginnen bij 48.300 euro. Later dit jaar kun je de SUV zelf gaan bekijken bij de dealer. Of je reist natuurlijk naar Frankfurt af…