We sluiten ons verslag vanaf de IAA in Frankfurt af met de Ferrari Portofino. De lekkerste nieuwkomer hebben we voor het laatst bewaard.

Bij Ferrari’s geldt meestal: in het echt zijn ze nog mooier dan op de foto. De Portofino is daarop geen uitzondering. Pas op de beurs zien we hoe indrukwekkend het nieuwe ontwerp is, de krachtige neus, de dikke achterkant en de prachtige lijnen aan de zijkant zijn allemaal even mooi. Knap is dat de uitstraling met het klapdak dicht niets aan kracht inboet. Gesloten ziet de Portofino er écht uit als een coupé.

Ferrari heeft een indrukwekkende opvolger voor de California getekend, die conclusie kunnen we wel trekken. Ook het interieur is prachtig. De bekende Ferrari-ventilatieroosters, het 10,25 inch beeldscherm en lederen aankleding zover je kijkt bepalen de uitstraling binnenin.

Ferrari maakt ook meer specificties bekend in Frankfurt. Dat de 3,8 liter 600 pk produceert was al bekend en ook dat de auto in slechts 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Maar wist je al dat de Portofino 10,8 seconden nodig heeft om vanuit stilstand 200 km/u te bereiken? En dat de topsnelheid meer dan 320 km/u bedraagt? Ook niet onbelangrijk: de inhoud van de bagageruimte is 292 liter, genoeg voor een weekendje weg.

De Portofino komt begin volgend jaar naar Nederland, de prijs is nog niet bekend.